Cum să treci cu brio de perioada tezelor ??

Ne este frică mereu.. de părerea celorlaţi, de a ne spune părerea, de a nu fi singuri, de iubire, de a zice ceva trăsnit, de a risca, de eşec sau de succes. Ce ar fi lumea fără frică, fără principii şi reguli pe care tot noi oamenii ni le impunem să le respectăm ?? Ce ar fi dacă nu ne’ar fi frică să spunem ce gîndim chiar dacă ştim că vom fi contrazişi de toţi ceilalţi ?? O zi în care să dăm cu piciorul la tot ce ne împiedică să fim împliniţi: principii, orgoliu, invidie, teamă !!

Am realizat ceva banal, cît e de bine atunci cînd faci un bine pentru altcineva. Cînd vezi pe cineva fericit (chiar şi pentru cîteva secunde) datorită ţie te simţi împlinit. Bunătatea este contagioasă, şi odată ce ai făcut un bine fii sigură că mai devreme sau mai tîrziu ţi se va întoarce. Dacă îţi pasă de cei din jur, nu ezita să le arăţi acest lucru zi de zi, pentru că noi uneori uităm să le arătăm celor dragi cît de mult ţinem la ei.

Nu ştiu m-a învăluit bunătatea zilele astea, probabil după cîteva zile stresante de care thanks God am trecut. Atunci mi-am dat seama că nu trebuie să te răzbuni pe cei din jur pentru faptul că nu-ţi merge. Ia-ţi o zi off, citeşte o carte, izolează-te pe ceva timp, asta te va ajuta să-ţi revii.. Dar nu striga la cei din jur, de parcă ceilaţi sunt vinovaţi de prosta ta dispoziţie !!

Well.. Nu realizez că e MAI deja.. Luna aceasta o asociez cu mai multe lucruri: copaci înfloriţi, vînt călduţ de primăvară, sfîrşit de an şcolar, my sweet seventeen.. Aww.. ce poate fi mai frumos ??

Totuşi, nu ignorăm prezenţa tezelor, care ne cam stresează acum la sfîrşit de şcoală (adică în oricare altă perioadă a anului ne’ar stresa). Ce’i de făcut cînd ai chef să ieşi cu prietenii, nu doreşti să stai în casă şi îţi faci timp pentru orice altceva decît învăţat ??

Eu fac liste.. Da.. pentru a face tot ce’mi pun în plan şi a fi organizată scriu totul pe hîrtie (mai bine zis în agendă).

Pasul nr 1.

Îmi notez ce vreau să obţin. Deci, am nevoie de nota 9 la teză la matematică, de trei de 10 la engleză.. blah blah.. Notez toate obiectvele ce ţin de şcoală în coloniţă.

Pasul nr 2.

Scriu din nou obiectivul nr 1., după care notez ce ar trebui să fac pentru a’l îndeplini. De exemplu:

1. Nota 9 teză matematică

  • Nu lipsesc de la ore pînă la teză (după teză fac ce vreau :D)
  • Mă duc la toate orele suplimentare cu clasa
  • Îmi fac un carneţel cu formule
  • Mă comport frumos cu profesoara ))
Funny.. Huh ?? Da să ştiţi că funcţionează 😀
Pasul nr 3.
Nu ignor faptul că trebuie să’mi planific timpul în aşa mod ca să şi învăţ.
Deci, fac un plan:
Pe 12, 16, 18 am tezele pînă atunci:
1. Stau maxim o oră jumătate pe zi la calculator
2.Nu privesc filme şi seriale pînă atunci
3.Evit persoanele stresante
4.Înainte de teze mă culc mai devreme ca deobicei.
5.Refuz unele invitaţii de a ieşi şi mă concentrez pe învăţătură.
Cam aşa ceva ar trebui să fie şi lista voastră. Cu un pic cam multe restricţii, dar presupun că rezultatele nu vor întîrzia să apară- Mă linişteşte gîndul că se apropie vara, şi o să dorm pînă la 12, după care o să savurez un suc proaspăt de fructe, o să fac tot ceîmi trăsneşte, o sp stau pînă tîrziu, o să mă bronzez, o să încerc reţete noi.. Aww.. I need Summer.. 

„When writting the story of your life, don’t let anyone hold the pen.”

Scrie un comentariu

Din categoria Old posts

Lasă un comentariu