Chişinău – Bucureşti – Bruxelles

Auzim destul de frecvent fraze precum: „Visul meu este să călătoresc!”, să ştiţi că oamenii nu o zic degeaba, e mare păcat să nu aspiri să vezi ca a creat Dumnezeu pe acest pămînt.

Participînd în cadrul LeaderSHE am avut marele noroc să fiu selectată printre cele 10 fete din Chişinău care au plecat în vizită la Parlamentul European în Bruxelles. Cînd am primit mesajul că am fost selectată, a fost un moment neaşteptat, inima îmi bătea de 5 ori mai repede iar eu săream prin casă de bucurie. Ştiam că e vorba de o şansă minunată de a vizita capitala Europei, mai mult, împreună cu un grup de persoane care mi-a devenit foarte apropiat în ultima jumătate de an. Am plecat în număr de 20 persoane: 10 fete din Chişinău, 5 fete de la Comrat şi organizatorii.

Din motiv că nu există zbor direct Chişinău – Bruxelles, a trebuit să mergem pînă la Bucureşti , după care, să luăm avionul pentru a zbura în Belgia. Datorită acestui fapt am reuşit să vedem şi o parte din Bucureşti (eu niciodată nu am fost la Bucureşti), am făcut şi cumpărături la Shopping Băneasa. Zborul cu avionul a fost foarte relaxant, nu mi-a fost niciodată frică, eram doar foarte nerăbdătoare să ajung la destinaţie.

De la aeroport pînă la hotel a fost un prilej să admirăm acest oraş frumos prin fereastra de la autocar. Hotelul unde ne-am cazat se află în inima Bruxelles-ului, respectiv aveam acces la multe lucruri din împrejurime.

4032_37_b

 

.

1046u01

Ne-am cazat cîte 2 persoane în cameră şi eram gata să mergem să luăm cina. În ciuda faptului că eram puţin cam obosite după drum, eram entuziasmate să savurăm fiecare clipă. Mîncarea de la restaurant a fost extrem de bună: aperitiv, un fel principal, desert şi băutură. Chelnerii erau foarte amabili, atmosfera era una plăcută şi totul părea să fie ca întrun vis. Realitatea întrecea aşteptările noastre.

Am mers la hotel şi nu ne-am culcat imediat, în ciuda faptului că eram stoarse de energie şi era deja 22.00 am stat cu fetele la vorbă pînă noaptea tîrziu. Ziua următoare se preconiza pentru a merge în vizită la Parlamentul European. Vremea era frumoasă, fetele ziceau că le era puţin frig, mie îmi era perfect. M-am bucurat enorm că nu a plouat şi nici nu a nins acele zile cît am fost în Bruxelles.

rt7Ys-Vf7Ahr5oXa0XjChYE8Zpg7dvAiF9oDfWyqa_s

.

0CZLss4w0qq-LUEgOp4JU50Zm7pH84dS5OY4T7FYP-o

Vizita la Parlamentul European a fost una educativă şi nu doar. Ne-am îmbrăcat formal şi am pornit curioase să vedem şi să aflăm cît mai multe. Am asistat la o comisie Europeană unde s-a vorbit despre emanciparea femeilor, statistici şi propuneri. Deşi ar părea ciudat, această problemă este una foarte actuală şi în Europa, nu doar la noi în ţară. Am aflat cum se activează în Parlament şi care sunt posibilităţile de integrare Europeană.

Mai apoi am mers la cumpărături, nu înainte să luăm prînzul în incinta Parlamentului European. Eu îi zic shopping la viteză, am avut 2 ore pentru a face cumpărături. Am alergat pe o stradă plină cu magazine şi am apucat tot ce-am putut. În final m-am ales cu cîteva lucruri frumoase şi nu foarte scumpe. Iată şi una din achiziţii:

108484

Am mers să luăm cina întrun restaurant foarte frumos unde am servit bucate delicioase: cheese croquettes, cartofi prăjiţi (una din specialităţile belgiene) şi escalote cordon bleu (un gen de cărniţă de găină cu caşcaval şi şuncă). La desert am servit faimoasele waffles.

Tot în acea seară am mers împreună şi am văzut oraşul noaptea. Am mers vreo 2 ore, am făcut poze şi am admirat minunăţiile unui oraş cu o arhitectură extraordinară. Am văzut şi Notre Dame de la Chapelle care este realizată întrun stil gotic. De asemenea, am mers pe o stradă plină de ciocolaterii, unde vînzătorii amabili ne serveau de fiecare dată cu cîte ceva. Băieţelul care este simbol al Belgiei, Manneken Pis, este tare micuţ. Eu am rîs cînd l-am văzut prima dată, e mic dar voinic! Unele legende spun ca statuia este inspirata de o batalie din secolul al 12-lea dintre trupele Ducelui Godfrey al III-lea. Godfrey al III-lea avea numai doi ani atunci cand si-a mostenit ducatul. Comandantul armatelor sale l-a pus pe micul lord intr-un cos si l-a ridicat pe creanga unui copac pentru a ridica moralul trupelor. Conform legendei pruncul Godfrey a facut pipi pe lorzii de Grimbergen care au pierdut batalia. 

page

Dormeam cîte 4-5 ore pe noapte, pentru că la 07.00 ne trezeam şi în 30 minute eram gata pentru micul dejun. Ne adunam în holul hotelului şi eram gata să mergem să descoperim lucruri noi.

Următoarea zi era preconizată ca să vizităm locuri. Am fost la Atomium, un alt simbol al Belgiei. Acesta ne-a surpins cu dimensiunile lui, fiind enorm. A fost finalizat în 1958, noi am urcat cu liftul pînă sus, în vîrful acestuia. De acolo am putut admira o parte din oraşul Bruxelles, o privelişte minunată, de altfel.

Mini Europa este un alt punct de atracţie al turiştilor. Cele mai atractive monumente din oraşele din Europa sunt prezentate în acel parc la fel cum arată în realitate pe o scară de 1:25. În acel parc sunt reprezentate 350 de clădiri din 80 de oraşe. Ghidul a avut grijă să ne povestească cîte ceva despre aproape fiecare în parte.

În final se apropia ora de plecare, ne-am organizat cu toţii şi am pornit spre aeroport. Cu sufletul împăcat, cu emoţii din cele mai plăcute şi cu impresii frumoase mergeam în drum spre casă.

leadershe

Călătoria de 3 zile în Bruxelles a fost pentru mine o şansă extraordinară. LeaderSHE ne-a oferit această posibilitate, noi îi mulţumim enorm şi încercăm să nu dezamăgim pentru că toate investiţiile în noi, vor da roade în cîţiva ani, iar noi vom zice: „Multe din cele realizate, le datorez LeaderSHE!”

 

Reclame

2 comentarii

Din categoria Travel the world!

2 răspunsuri la „Chişinău – Bucureşti – Bruxelles

  1. Senzatia de wow e cea mai placuta..
    Iti multumesc 🙂

  2. Mă bucur mult pentru tine.
    Mi s-a transmis și mie prin posturile despre micuța călătorie senzația aia de wow, datorată noului, frumosului și descoperilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s