Gourmand à Bruxelles

Am pornit în Bruxelles cu o doză mare de entuziasm şi energie pozitivă, oraşul m-a fermecat prin arhitectura lui şi prin.. ciocolatele belgiene.

Acest post îl dedic mîncării belgiene, pentru că aşa se obişnuieşte – cînd pleci într-un oraş nou, încerci toate specialităţile acestuia. Bruxelles m-a dat gata cu deliciile pe care le-am savurat.

Prima seara cînd am ajuns, am luat cina la un restaurant din inima Bruxelles-ului numit Bonsoir Clara. Eram frînte de oboseală, dar acest lucru nu ne-a împiedicat să savurăm fiecare clipă bucată cu bucată.

Ca aperitiv am servit somon şi rucola, o combinaţie minunată care îţi delecta simţurile.
Felul principal a fost mîncarea caldă, şi anume: cartofi panne, răţuşcă în sos dulce-acrişor, bucăţele de pere la cuptor şi cîteva legume la cuptor. Un adevărat deliciu!
La desert am savurat un creme brulee absolut senzaţional, acest desert de origine franceză a fost pe gustul tuturor, era imposibil să nu cedezi tentaţiei de a-l mînca în întregime la acea oră tîrzie.
În calitate de băutură am optat pentru bere – Vedett extra blond, Belgia fiind faimoasă pentru diversitatea mare de bere – peste 500 de specialităţi.

page

Dimineaţa am mîncat în incinta hotelului, era o masă gen fourchette şi am optat pentru ceva sănătos. Am servit suc fresh din grapefruit, iaurt, un croissant proaspăt, o bucată de caşcaval şi nişte fructe uscate.

Prînzul l-am luat în Parlamentul European. În calitate de aperitiv am servit salată cu sos dulce-acrişor, ca fel principal am servit peşte în sos, orez şi un gen de salată căreia nu-i ştiu numele 🙂 La desert am optat pentru o prăjitură cremoasă şi delicioasă. Apa plata a neutralizat puţin doza mare de calorii consumată 😀
DSC01780

Ni s-a spus că ciocolata caldă e, de altfel, una din specialităţile lor. Era imposibil să plecăm de la Parlamentul European fără să o gustăm. Discuţii frumoase, ciocolată caldă şi un croissant călduţ.

DSC01772

Cina am luat-o la restaurantul Drug Opera, într-o atmosferă plăcută cu cheleneri amabli şi mîncare delicioasă. Am servit cheese croquettes ca aperitiv, cartofi prăjiţi (una din specialităţile belgiene) şi escalote cordon bleu (un gen de cărniţă de găină cu caşcaval şi şuncă). La desert am servit faimoasele waffles pe care pur şi simplu le-am adorat.

1

.

page1

Deservirea în Bruxelles este la cel mai înalt nivel, nu se fumează în restaurante (ceea ce am apreciat enorm) şi chelnerii sunt extrem de drăguţi. Mîncarea se topeşte în gură şi este servită fiecare fel la un interval adecvat de timp.
De semenea, nu puteam pleca fără să gust faimoasele ciocolate belgiene. O să recunosc faptul că am cam întrecut măsura cu cantitatea de ciocolate digerate, dar să ştiţi – nu-mi pare deloc rău 😀

DSC01785

.
7607_4871665149585_711981483_n

.20090415193128_large

Dacă mă pierdeai prin magazinele de ciocolată era grav, nu mă mai găseai. Am văzut şi cum se prepară ciocolata manual, e minunat. Gustul acestora era de nedescris, doamnele amabile ne serveau de fiecare data cînd intram, de altfel, adoram să intrăm cît mai des 😀

În final, vreau să zic că mîncarea belgiană e una absolut fenomenală, începînd cu ciocolatele şi waffles-urile şi finisînd cu berea cu gust de cireşe.

Mulţumesc LeaderSHE pentru această minunată ocazie!
Foarte curînd urmează un nou post despre impresiile din Bruxelles cu mai multe detalii.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Eat me now!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s