Eu n-am insomnie, eu pur și simplu nu vreau să dorm.

14_large

Senzația asta cînd stai la cald și prin geam vuiește un vînt rece e plăcută. Noi oamenii suntem niște egoiști. Ne place să auzim știri despre crime, omoruri, violuri, ca mai apoi să facem o față gravă, să simțim compasiune și să mulțumim lui Dumnezeu că nu suntem noi în situația respectivă. Ne place să ne simțim în siguranță și să auzim de la călduț că sunt alții care o duc mai rău.

Ne place să facem fapte eroice, să se vorbească despre asta și să fim lăudați. Aflu pe zi ce trece despre tot mai multe campanii care au ca scop să ajute copiii bolnavi de cancer (boli incurabile etc). Prefer să cred că se fac toate aceste lucruri din suflet, prefer să cred că oamenii buni devin tot mai mulți.

Nu sunt în postura de a critica, nici nu aș vrea să o fac. Aș vrea să fim mai sinceri cu noi înșine, să nu ne mai mințim. Ce-ar fi dacă ne-am simți bine în propria piele fără a simți nevoia să vedem pe cineva mai grav ca noi?

Fericirea noastră nu are nimic cu nenorocirea celor din jur. Mie nu mi-au plăcut comparațiile, pe cît de constructive pe atît de frustrante. E urît sentimentul de invidie, dar el apare o dată cu comparația. Ca în final să realizezi că fiecare are în spate o poveste, și niciodată nu poți ști sigur ce se află în spatele cortinei.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Old posts

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s