Despre diplomație și politețe

O zicală spunea că politețea este cheia care deschide toate ușile. De ce menționez acest lucru ? Pentru că deseori mă confrunt cu situații cînd un moment de amabilitate poate transforma o întreagă situație spre bine.

Cu cîțiva ani în urmă, impulsivitatea mă cam domina și aveam probleme cu diplomația. Din fericire, acest lucru se învață. Mai întîi forțat puțin, după care devine o frumoasă obișnuință.

Situația de la noi din țară e puțin cam critică atunci cînd vine vorba de politețe. În special vînzătorii – frustrarea lor este exagerat de deranjantă. Atunci cînd dai peste persoane amabile te surpinzi și realizezi cît sunt de puține.

Eu asociez politețea cu cei șapte ani de acasă. Pentru că cuvinte precum ”mulțumesc”, ”poftim”, ”mă scuzați” pot face ziua mai bună. Și chiar nu este atît de greu de rostit, dacă te încumeți să și zîmbești – e minunat. Aceste detalii, chiar dacă pot fi considerate nesemnificative te transformă într-o persoană plăcută și chiar apreciată de cei din jur.

Eu, cu siguranță, apreciez politețea la oameni, Și nicidecum nu aș numi-o fățărnicie. Atunci cînd spui bună ziua, nu te indispune că nu ai primit un răspuns, în primul rînd ți-ai urat ție însuși o zi bună.

Recomand să zîmbim mai mult și să fim politicoși cu toți din jur, indiferent e cineva cunoscut sau străin.

O seară minunată tuturor !

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Old posts

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s