Despre așteptări și dezamăgiri

Trăim într-o societate unde cerințele și așteptările sunt atît de mari încît mai de reușim să facem față lucrurilor. Toată lumea se așteaptă a fi șef de interpindere, toată lumea se crede sau vrea să fie un lider și toți fac training-uri de auto-motivare și cum să devii de succes. Ambițiile tuturor au crescut extrem de mult și deseori raportul dintre așteptări și rezultate este unul foarte mare.

Societatea a pus pe spatele celor tineri o povară prea mare, o responsabilitate enormă. ”Sunteți viitorul țării !” – nu e necesar să ne-o spuneți, suntem suficient de conștienți ca să realizăm acest lucru. Asta ne face să panicăm deseori, pentru că vrem să fim cei mai buni într-o lume unde toți se vor a fi cei mai buni.

Ce era pe vremea părinților noștri ? Ei se porneau la drumul mare practic legați la ochi, nu avea ambiții atît de mari și nici măcar nu visau prea mult, dar mergeau înainte. Și uite că mulți dintre ei au reușit să iasă la suprafață din nimic. Noi suntem presați prea mult, se investește mult în noi și se așteaptă să facem față cerințelor. Mulți se duc la economie și se văd directori de bănci, alții fac dreptul și se văd avocați cu birou personal, mulți pleacă din țară pentru o educație străină. Nu zic că nu e bine să visăm, dar deseori așteptările noastre și a celor din jur ajung să ne facă nefericiți. E bine să credem în ceva, dar să credem în ceea ce ne dorim cu adevărat, nu în ceea ce așteaptă alții de la noi. Pentru că din păcate nu toți vom fi directori și șefi, nu toți vom conduce țara. Pentru că în final avem nevoie și de frizeri, croitori, învățători ! Ce se va întîmpla cu copii noștri dacă nimeni nu vrea să devină profesor ? Cine îi vor învăța ? Eu zic că e timpul să alegem ceva la ce ne pricepem cu adevărat, dar nu ceva ”care se presupune a aduce bani și succes”. Fericirea e atunci cînd raportul dintre așteptările tale și rezultatul este la egal.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Old posts

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s