Cît de mult ești dispus să faci pentru a fi pe placul celorlalți ?

Trăim într-o societate unde practic suntem impuși să ne încadrăm în anumite standarte. Este vorba de teama de a ne afirma. Ne este frică să fim diferiți, pentru că vor rîde. Imagineză-ți că ai în fața ta o oaie neagră, toți 90 % afirmă că oaia e albă, tu o vezi albă. Vei fi confuz, nu vei înțelege, dar îți va fi frică să spui că e albă. Toți spun în gura mare că e neagră. La un moment oarecare vei ajunge să crezi și tu că e neagră. 

Să fie oare corect să ne trăim viața după principiile altora ? De ce cred unii că dacă ei au eșuat, la fel vei face și tu ?  De cîte ori te-ai oprit să faci ceva, doar pentru că credeai că ceilați vor crede că nu  ok, că vor rîde ?

Ne-am obișnuit să mergem pe calea sigură. Dar există oare o cale sigură ? Nu ! Calea asta se numește frica, frica de ceva nou, frica de a risca, frica de a fi tu însuși.

Atunci cînd de trezești dimineața, care e primul gînd ? Ești fericit de viața pe care o trăiești, ești mulțumit de ceea ce faci ? Ți-ai pus întrebările astea vreodată. Și dacă nu ești fericit, atunci întreabă-te – Fac eu oare ceea ce cu adevărat vreau, sau merg după ce-mi dictează alții.

Deseori trăim viața celorlați mai mult decît pe a noastră și realizăm acest lucru parțial, uneori și nici atunci nu schimbăm nimic. Ni s-a spus să e bine așa, că trebuie să mergem la școală, să avem note mari, să mergem la universitate și să avem un job plătit. Dar ce se întîmplă dacă cineva nu vrea să fie avocat, poate îi place să croiască, și dacă ceilați din jur nu ar fi insistat la faptul că e absurd, poate devenea ceea ce cu adevărat își dorea. Ascultăm prea mult de cei din jur, mulți dintre ei au făcut la fel și continuă să ia decizii în dependență de părerea celorlalți.

Și poate, ar fi mai bine să analizezi un pic. Continui să trăiești pentru alții și să faci ce cred alții că e mai bine. Sau începi să fii tu, să iai propriile decizii, să faci ceea ce îți place.

Fiecare își are viața lui și o trăiește în totalitate cum crede că e mai bine, dacă el sau ea crede că e mai bine AȘA, atunci spune-le că tu ești propriul stăpîn pe viața și deciziile tale.  Începe să trăiești pentru tine !

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Old posts

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s