Despre oportuniști și nu doar..

„Dacă ar fi să te descrii într-un cuvînt, care ar fi acela ?”
Îți sună cunoscută întrebarea? Deseori ești întrebat la tot genul de interviuri. Păi uite că îmi era destul de greu să mă decid care ar fi cuvintul potrivit care m-ar descrie în totalitate. Preferam să menționez cuvinte precum entuziasm, inițiativă sau optimism. Recent am realizat care este întradevăr cuvîntul potrivit – oportunistă.

Cine sunt oportuniștii ? 

Sunt persoanele care găsesc soluții! În dependență de circumstanțe și evenimente, EI sunt cei care nu se vor plînge, dar vor ști să vadă partea utilă și benefică din orice. Omul schimbă locul!

„Oportunistul” este în relații bune cu „optimismul”. Ambii văd mereu partea pozitiva, pe cînd cel dintîi mai găsește și soluții. Și nu, nu e vorba să profiți de ceilalți pentru ați atinge scopurile, e vorba să iai ce-i mai bun din optiunile care ți se oferă.

Niciodată nu mi-a plăcut compania celor frustrați. Cu sigranță ați întîlnit oameni care în marea majoritate a timpului se plîng că nu le convine ceva. „Mai bine nu venam aici”, „Nu-mi plac prietenii tăi”, „Sunt plictist(ă)”.. Pentru bienele vostru evitați aceasta categorie de persoane, nu vor face nimic altceva decît să vă obosească cu pesimismul lor.  Și oricît nu veți încerca, ei tot vor găsi ceva care să nu le convină. Fugi de ei, lasă-i cu frustrarea lor – nu vor reuși prea multe în acest tempou. 

Faptul că am devenit persoana care caută soluții și nu cea nemulțumită  a fost din 2 motive:

1. Mediul în care am crescut – prietenii și felul cum am realizat că e mai bine să privești viața

2. Circumstanțele și evenimentele care m-au determinat să gîndesc pozitiv

Am realizat cît de mult face atitudinea pe care o adopți. Dacă te trezești dimineața cu gîndul cît de minunată este viața ta și cît de norocoasă ești, să vezi cum toate merg ca pe roate.

Dacă nu ești mulțumit cu viața pe care o duci, nu te mai plînge – fii schimbarea de care ai nevoie. Cineva spunea: „Dacă te-ai născut sărac – e vina lui Dumnezeu, dacă mori sărac – e vina ta.” 
Încetează să dai vina pe cineva – caută soluții, implică-te, încearcă.

Nu te mai chinui cu tot felul de întrebări prcum de ce nu am bani, de ce celălalt e mai bun ca mine, de ce trăim într-o țară atît de coruptă.. de ce, de ce.. TU poți schimba multe, poți schimba ziua de azi. E important doar să bați la uși, să accepți provocări, să nu stai locului, să adopți o atitudine pozitivă.

Oferă-ți șansa să fii fericit, lasă-te ghidat  de visurile tale. Oamenii se tem de schimbare, le place stabilitate nebănuind cîte minunății li se pot întîmpla doar dacă ei spun DA. Nu te teme de ceva nou, fii diferit !

Reclame

2 comentarii

Din categoria Old posts

2 răspunsuri la „Despre oportuniști și nu doar..

  1. Hm, abordare neobişnuită. Eu văd oportunismul ca ceva negativ. La fel şi DEX-ul. Oportuniştii îmi irită principialitatea 🙂

  2. HEHE, mai conteaza si CUM procedezi, nu doar faptul ca ai gasit solutii. Daca prin atitudinea de a-ti face loc in lume dai din coate lovind in dreapta si in stanga, plagiind, de exemplu, furand asa din zbor si nerespectand nimic si pe nimeni, nu stiu daca asta se numeste a gasi solutii si a opta pentru schimbare. imetodele folosite vorbesc si despre caracter. ma intreb cum se simt prietenii, de exemplu, alaturi de cineva care le fura caciula tot timpul. :))) pentru ca nu sunt toti sclifositi, frustrati, ciufuti, dar au dreptul sa nu se lase manipulati. cei care sunt ca in exemplele date, da, e drept ca e bine sa fie evitati, dar nu sunt numai ei cei afectati. si, de multe ori, tocmai ei sunt oportunisti, in sensul definitiei acestui cuvant. adica, persoane care nu stiu sa lucreze in echipa, ci se gandesc doar la ei insisi, iar daca nu sunt in centrul atentiei, incep sa faca mofturi.
    asa ca vezi, nu cred ca despre oportunisti vorbesti aici. 🙂 da’ imi place stilul in care scrii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s