De ce nu-mi plac oamenii „direcți”

Sinceritatea este un lucru bun, mereu am apreciat oamenii onești care încearcă să spună adevărul într-un mod adecvat. Unele persoane obișnuiesc să încurce lucrurile și se autocaracterizeaz[ ca fiind direcț,i pe cînd au doar capacitatea de a ofensa lumea și a se eschiva după cuvîntul DIRECT.

A spune lucrurilor pe nume nu totdeauna este un avantaj. De ce ?Unu – pentru că riști să ofensezi persoana alăturată, doi – ai mai mult de pierdut decît de cîștigat, trei – demonstrezi cît de lipsit de tact și diplomație ești.

Dacă arunci cu cuvinte și dai pe față chiar tot ce gîndești, la sigur te alegi cu palmă bună sau cu o ceartă fără un motiv specificat. Dacă ai o educație adecvată vei ști cînd e momentul să spui ce gîndești și cînd e momentul să taci. Gîndurile sunt doar pentru tine, deseori e nevoie de o filtrare înainte de a fi expuse.

Apreciez oamenii care cunosc aceste reguli de etichetă – pentru că așa le putem numi. Ați crea conflicte din nimic eschivîndu-te afirmînd că ești o persoană directă nu e un lucru bun. Diplomație și respect sunt calități admirate de toată lumea.

E mai mult infantil să pretizi că ești direct pe cînd dai dovadă doar de nerușinare și impulsivitate . În societatea noastră e o necesitate să știi să-ți controlezi emoțiile și frazele răutăcioase la adresa cuiva. Învățăm să fim respectuoși. A te cataloga drept persoană directă înseamnă mult mai mult decît a spune cuvinte ofensatoare la adresa cuiva.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Old posts

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s