De ce nu-mi plac oamenii „direcți”

Sinceritatea este un lucru bun, mereu am apreciat oamenii onești care încearcă să spună adevărul într-un mod adecvat. Unele persoane obișnuiesc să încurce lucrurile și se autocaracterizeaz[ ca fiind direcț,i pe cînd au doar capacitatea de a ofensa lumea și a se eschiva după cuvîntul DIRECT.

A spune lucrurilor pe nume nu totdeauna este un avantaj. De ce ?Unu – pentru că riști să ofensezi persoana alăturată, doi – ai mai mult de pierdut decît de cîștigat, trei – demonstrezi cît de lipsit de tact și diplomație ești.

Dacă arunci cu cuvinte și dai pe față chiar tot ce gîndești, la sigur te alegi cu palmă bună sau cu o ceartă fără un motiv specificat. Dacă ai o educație adecvată vei ști cînd e momentul să spui ce gîndești și cînd e momentul să taci. Gîndurile sunt doar pentru tine, deseori e nevoie de o filtrare înainte de a fi expuse.

Apreciez oamenii care cunosc aceste reguli de etichetă – pentru că așa le putem numi. Ați crea conflicte din nimic eschivîndu-te afirmînd că ești o persoană directă nu e un lucru bun. Diplomație și respect sunt calități admirate de toată lumea.

E mai mult infantil să pretizi că ești direct pe cînd dai dovadă doar de nerușinare și impulsivitate . În societatea noastră e o necesitate să știi să-ți controlezi emoțiile și frazele răutăcioase la adresa cuiva. Învățăm să fim respectuoși. A te cataloga drept persoană directă înseamnă mult mai mult decît a spune cuvinte ofensatoare la adresa cuiva.

Anunțuri

Lasă un comentariu

Filed under Old posts

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s