Kiev <3

După denumirea postului a-ţi prespus deja despre ce voi scrie.
Corect – am petrecut un weekend minunat în Kiev. Nu fusesem pînă acum, şi sincer nici nu ştiam foarte multe despre locurile turistice de acolo. M-am pornit mai mult cu ideea de a avea parte de 2 zile de distracţii alături de prieteni.

Deci.. am avut şi una şi cealaltă !

Ne-am pornit aşa.. de la o ideea care m-a trăsnit spontan. Apăruse oferta pe zumzi şi repede ne-am organizat. Mă rog.. nu chiar aşa repede. Pentru că iniţial nimeni nu era sigur, după care toţi spuneau că merg ca pînă în final să ne ducem 8.. Şi a fost destul, pentru că chiar a fost extrem de fain weekend-ul acesta !

O să relatez în cîteva cuvinte cum a fost.
Ne-am pornit vineri seara şi dimineaţă deja trebuia să începem excursia. Suna un pic cam obositor, dar ne-am înarmat cu puteri şi ne-am zis că o să facem ca weeken-ul ăsta să fie unul pliiiin. Eram cam epuizaţi după 11 ore în transport, dar nu a fost grav – atitudinea pozitivă ne-a ajutat destul.

Ce m-a impresionat cel mai mult a fost muzeul de miniatura – chiar nu realizam cum poţi să sculptezi un trandafir într-un fir de păr. Da – sună ireal. Sau unui purice să-i pui potcoavă. Ni s-a povestit că se lucrează 2-3 ani la o singură lucrare cu intrumente speciale, şi chiar îmi pare rău că n-am avut ocazia să-l cunosc pe cel care a realizat aceste minunate lucruri.

Am fost la muzeul „Cernobil” care te făcea parcă să trăieşti în acele timpuri. Imaginile cu copii ucişi în accidentul nuclear de la Cernobîl mă făceau să treacă rece prin mine.

Catedrala Sf. Andrei cu culope de aur, Universitatea Nationala din Kiev (era toată de culoare roşie), cărăruşa de pe Andrievska cu tot felul de lucruşoare tradiţionale, catedrala de 1000 de ani,  fabrica de ciocolate Roshen (era Raiul pe pămînt să vezi toate bunătăţile celea), am reuşit să prind cîteva momente din tradiţiile lor la o nuntă şi multe alte locuri frumoase.

Evident am cumpărat un magneţel – să mi-l pun pe frigider, tort „Kievskii” şi muuulte bomboane pentru ai mei 😀

Asta ce ţine de partea culturală – în ciuda faptului că ghidul vorbea în limba rusă şi eu mai că reuşeam să prind unele fraze 😀

Dar ce ţine de distracţii a fost OMG !! Timpul ţinuse cu noi şi deci am reuşit să facem totul. Ne-am rîs cît am putut, ne-am pornit noaptea prin oraş fără ca nicunul dintre noi să nu cunoască bine Kievul (by the way – e splendid în timpul nopţii), cîntam, umblam străzile în lung şi-n lat şi făceam tot ce ne trăsneşte.

Pentru o excursie reuşită tot ce îţi trebuie e un grup de prieteni amuzanţi şi multă veselie.

Reclame

2 comentarii

Din categoria Travel the world!

2 răspunsuri la „Kiev <3

  1. Ai completa dreptate 🙂

  2. Se pare ca ati petrecut cum se poate mai bine. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s