Îngrijirea părului

Părul este un element extrem de important la orice fată. Nu degeaba băieţii preferă fetele cu păr lung (nu este un mit) pentru că acesta conferă feminitate şi senzualitate.

Evident, nu este nevoie doar ca acesta să fie lung, e necesar să fie îngrijit, sănătos şi bogat !

Se scriu multe despre îngrijirea acestuia, unele adevărate, altele mai puţin. Preferăm să credem în măşti care promit revindecarea părului, ceea ce din păcate nu se întîmplă.

O să explic, firele de păr sunt doar nişte celule moarte. Deci, toate produsele care sunt create pentru a regenera părul sunt absurde. Cum putem „reînviia” nişte celule moarte ??

Ce putem face noi ?? Este să prevenim deteriorarea lui !! Ok.. vrem păr aranjat, respectiv acesta necesită folosirea foehnului, plăcii de îndreptat şi alte aparate de styling. Putem ajunge la un compromis. Alimentaţia (chiar dacă nu vă vine să credeţi) joacă un rol esenţial în sănătatea părului vostru.  Exemple de alimente benefice pentru un păr bogat: nuci, alune, lapte, iaurt, verdeţuri, morcovi şi evident fructe (în special citricele şi strugurii).
Totuşi, nu e de ajuns să „hrănim” părul doar din interior . Acesta are nevoie de îngrijire şi în exterior.
Spuneam eu că măştile nu îşi fac efectul ? atunci fiţi sigure că nu m-aţi înţeles destul de bine. Balsamurile, măştile, spray-urile au rolul de a proteja, nu de a vindeca.  Deci, atunci cînd foloseşti foehnul şi placa de îndreptat asigură-te că ţi-ai protejat părul cu o mască naturală (sau din comerţ) şi spary pentru protecţia termică (poate fi şi sub formă de ulei).

Vă plînge-ţi de căderea părului ? Atunci aflaţi că şi aici alimentaţia are un rol esenţial (vezi lista de alimente recomandate mai sus). Pieptănatul corect este destul de important. Începem de jos în sus.  Nu.. nu vă imaginaţi ceva absurd 😀 Se începe a descălci părul de jos, cu mişcari uşoare, după care ne ridicăm cîte un pic în sus fără a trage firele de păr. Este bine să vă procuraţi un pieptene cu dinţi mari şi largi, care îl veţi folosi pe păr ud, pentru a nu provoca ruperea excesivă a firelor de păr. Ceva de genul ăsta:

Probabil deja cunoaşteţi că masca de păr (se lasă 10-15 minute) se aplică o dată în săptămînă, iar balsamul (e de ajuns 1 minut să-şi facă efectul ) la fiecare spălare. Fiţi atenţi atunci cînd procuraţi shampon-ul, să fie adecvat tipului de păr.

Chestii pe care nu le ştiai:

 • Părul nu creşte mai repede dacă îl frezezi frecvent – ci doar are un aspect mai sănătos
 • Spălatul des nu duce la îngrăşarea acestuia – spală-l ori de cîte ori este nevoie
 • Lacul de păr duce la uscarea firului de păr şi la subţierea acestuia
 • Fiecare fir de păr se află într-un folicul asemenea unui sac. Atunci când un nou strat de celule este adăugat la rădăcina firului de păr, acestea mor, iar firul devine un pic mai lung. După cum se poate observa, părul se află în aceeaşi situaţie cu pielea: celulele vii sunt la interior, cele moarte la exterior.  (M-am băgat în biologie un pic.. hahh)
Dacă totuşi îl ai cam deteriorat, încearcă să ai grijă de el de acum înainte. Ai răbdare şi ţine cont de sfaturile de mai sus.. Cele bune 😉
Hair brings one’s self-image into focus; it is vanity’s proving ground.  Hair is terribly personal, a tangle of mysterious prejudices.  ~Shana Alexander
Reclame

6 comentarii

Din categoria Feel the beauty!

6 răspunsuri la „Îngrijirea părului

 1. Credeam şi eu pînă nu demult ) Totuşi o înlăturare a firelor despicate n-ar strica la interval de 4-5 luni.. Aşa, ca să arate mai proaspăt un pic..
  Apropo.. Merci mult..
  Succese !

 2. esti un adevarat mythbuster))..eu care imi doresc la nebunie par lung, am ramas perplexa…credeam atit de mult ca frezarea frecventa grabeste cresterea parului..ehh=)..apropo, nice post)

 3. Nu-mi pot lua ochii de la a doua poză. 🙂

 4. A avut si ea impact asupra postului.. hah )

 5. Anonim

  Ăh.. şi Calac e molipsitoare.. =D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s