Totul despre E-uri şi alimente nesănătoase

E practic imposibil să duci un mod de viaţă sănătos fără a include şi un mod de nutriţie echilibrat. Pe zice trece apar tot mai multe produse care atrag atenţia cumpărătorilor: fie e un baton de ciocolată delicios (dar cu puţine calorii), cereale cu fructe uscate, etichete atrăgătoare care promit mult prea multe !!

Evident, nu ne putem irosi întregul timp pentru a atrage atenţia la ceea ce mîncăm (că de altfel devine o obsesie), dar putem evita unele alimente care nu doar influenţează sănătatea noastră, dar şi felul în care arătăm !

Ce sunt E-urile ?

Probabil desori ai auzit cît de nocive sunt aşa numite „E-urile”. Nu este un mit – este realitate !! Pot provoca diverse boli una din cele mai înfricoşătoare fiind cancerul.  M-am informat despre cei mai periculoşi şi am creat următoarea listă :

E 127 – Pot provoca mutaţii genetice
E 123 – Cancerogen, interzis în unele ţări ale lumii (cel mai periculos)
E 128 – Toxic şi mutagen – se găseşte în carnea de la hamburger
E954 – Posibil cancerogen – se găseşte în guma de mestecat
E 220 – Provoacă alergii

Dar.. Există şi E-uri bune.. Cum ar fi :

E 306 – Ajută la regenerarea celulelor
E 322 – Antioxidant întîlnit în ciocolată
E 140 – Colorant natural folosit în cofetării

Deci, trebuie să tragem mai multă atenţie la ce scrie pe etichetele produselor. Pentru că sănătatea noastră e mai presus decăt orice deliciu.

 Aliemente care trebuie înlătuarate definitiv din regimul nostru de nutriţie:

1. Pe primul loc se situează margarina. Făcută din uleiuri (iniţial naturale), cum ar fi cel de floarea soarelui, se încălzeşte la temperaturi mari şi devine nociv pentru sănptatea noastră.  Cel mai absurd este faptul că reclamele vorbesc despre cît de sănătoasă este. Medicii o interzic categoric. Nu spun că consumul de unt aduce prea multe beneficii, dar dacă tot ai chef de ceva gras dimineaţa, mai bine alegi o felie de pîine cu unt decît cu margarină.

2. Tot ce se este conservat. Ok.. recunoaştem că e destul de accesibil şi bun la gust. Dar nu e oare sănătatea mai importantă ?? Imagineză-ţi ce trebuie să fi pus producătorii ca fructele, peştele conservat să se păstreze luni întregi.

3. Uită de microundă !! Defapt şi eu prefer microunda decît să pierd timp încălzind. Nu doar că mîncarea îşi pierde din componentele benefice pentru organism, dar devine şi nocivă. S-a demonstrat că cuptorul cu microunde face ca fructele şi legumele să piardă circa 97 % din substanţele care contribuie la reducerea incidenţei bolilor coronariene.

4. Cartofii prăjiţi. Bine că nu sunt fană cartofi. nu-mi plan indiferent de modul în care sunt pregătiţi. Fiind prăjiţi în mult ulei cum credeţi ce beneficii îţi pot aduce ??

5. Supele gata luate din comerţ. Uşor de preparat,dar deloc sănătoase. Mai bine îţi faci un pic de timp şi îţi prepari o supă sănătoasă de legume. După care o să te poţi şi lăuda de capacităţile tale în bucătărie. 😀

Lista continuă.. Cu multe alte alimente şi obiceiuri care ne fac mai mult rău decît bine.  Şi nu degeaba se spune că eşti ceea ce mănînci. Doar nu vrei să devii un peşte conservat ?? 😀

A modest women, dressed out in all her finery, is the most tremendous object of the whole creation. 
Reclame

3 comentarii

Din categoria Uncategorized

3 răspunsuri la „Totul despre E-uri şi alimente nesănătoase

  1. 1. Pe primul loc se situează margarina. Făcută din uleiuri (iniţial naturale), cum ar fi cel de floarea soarelui, se încălzeşte la temperaturi mari şi devine nociv pentru sănptatea noastră.  Cel mai absurd este faptul că reclamele vorbesc despre cît de sănătoasă este. Medicii o interzic categoric. Nu spun că consumul de unt aduce prea multe beneficii, dar dacă tot ai chef de ceva gras dimineaţa, mai bine alegi o felie de pîine cu unt decît cu margarină.
    +1

  2. Ideea era sa te faca sa te simti vinovat ca ii maninci de obicei :D:D

  3. mi se face foame cand vad acesti cartofi prajiti cu snitel 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s