Scapă de mătreaţă !

La un moment dat cu toţii ajungem să ne confruntăm cu această problemă. Este vorba de o afecţiune a scalpului, respectiv acesta se cojeşte şi se formează mătreaţa. Indiferent de sex, aceasta (la un moment dat) apare !

Sunt opinii că mătreaţa apare din cauza stresului acumulat în ultimul timp, alimentaţiei incorecte, dar şi a produselor pe care le folosim. Deseori este vorba şi despre o îngrijire incompletă atunci cînd spălăm părul.

Este destul de inestetic să ai mătreaţă, există metode naturiste cît şi produse din comerţ care te ajută să o elimini !

Metode naturiste:

 • Oţetul de mere
Probabil aţi mai auzit, pentru că această metodă este destul de răspîndită. Puteţi întreba de bunici – pe care la sigur o cunosc 🙂 Nu doar că (treptat) face ca mătreaţa să dispară, dar şi îi oferă strălucire şi un aspect mătăsos părului tău.
Cum facem ?
Spălăm părul obişnuit, după care într-un vas aparte amestecăm jumătate de cană de oţet de mere cu un pic de apă. Clătim părul cu acest amestec. Nu este nbevoie de clătire. Mirosul de oţet se va diminua !
 • Ceaiul de urzică sau cel de muşeţel
  Se cunoaşte deja că ceaiul de muşeţel are efect de calmant – nu doar pentru interior, dar şi pentru exterior. Calmează pielea capului şi face ca mătreaţa să dispară. Poţi găsi frunze de urzică uscată în farmacii.
  Cum facem ?
  Se pregăteşte într-un vas infuzia de muşeţel, sau de urzică. Se spală părul în mod obişnuit, după care se clăteşte cu infuzia puţin călduţă. Nu necesită clătire !
 • Iaurt + zeamă de lămîie
  Nu am încercat-o, dar se spune că e destul de bună şi chiar merită !
  Cum facem ?
  Se face o mască din un pacheţel de iaurt +  3 linguri suc de lămîie prospăt. Se ţine la rădăcina părului timp de 30 minute. Se spală părul şi se clăteşte din ambundenţă.
Nu face din grabă, lasă să acţioneze cît trebuie, şi aplică masca sistematic pînă ce mătreaţa dispare cu totul !
Totuşi, dacă nu prea ai timp să-ţi faci diverse măşti poţi să procuri produse împortiva mătreţii. Head and Shoulders menthol pentru rezultate vizibile în timp. Faimoasele produse de la Clear la sigur te vor ajuta. Sau poţi încerca de la Vichy.. care costă un pic mai mult în schimb rezultatele sunt mai bune.
Şi chiar dacă nu-ţi ajută nimic din ceea ce am scris mai sus, atunci cred că ar fi timpul să faci un control la dermatolog, pentru că poate fi vorab de o ciupercă care seamănă la textură cu mătreaţa dar aduce şi mîncărimi al scalpului.
The man that diserves you the most is the man that thinks he doesn`t.
Reclame

3 comentarii

Din categoria Feel the beauty!

3 răspunsuri la „Scapă de mătreaţă !

 1. Toni

  Domn serios 50 ani din Bucuresti fac masaj capilar de intretinere,relaxare si regenare a parului lung de orice tip (fir subtire,gros, cret,ondulat) doamnelor si d-sorelor prin procedee traditionale cat si prin tehnici cu bioenergie.Rezultatul va fi un par mai sanatos si frumos. Maini fermecate vor fi o binecuvantare pentru parul dvs. Scrieti la longhairwizard[@]yahoo[.]com (dvs. ignorati [ ] sunt doar pentru protectie spam)

 2. Mai este un mit cica daca speli parul des apare matreata.. E la fel de fals ca mitul cu schimbarea samponului..
  Adevarat este ca daca nu cklatesti bine parul risti sa te alegi cu nesuferita de matreata !

 3. blablabloging

  Dar cum ramine cu miturile ca matreata apare daca schimbi des, sau nu sampunul? E adevarat?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s