Îngrijirea tenului pe timp de vară !

Este adevărat faptul că pielea are nevoie de mai multă îngrijire pe timp de iarnă, dar nu înseamnă că aceasta trebuie neglijată pe timp de vară. În dependenţă de tipul pielii ai nevoie de îngrijire specială.  Cele cu tenul gras cam au de furcă, pentru că căldura de afară şi transpiraţia nu le sunt tocmai cei mai buni prieteni şi fac ca tenul să stralucească şi mai mult decît în restul anului.

Dacă ne aflăm în sezonul cald nu înseamnă că nu trebuie să ne hidratăm faţa zilnic cu cremă, sau şi mai grav să uităm de demachiere. Defapt, e recomandat să folosim mai puţin machiaj pentru că şi aşa faţa nu respiră din cauza căldurii de afară. Deci, trebuie să folosim fond de ten în cantităţi mici, puţină mascara şi puţin balsam de buze.

De dimineaţă trebuie neapărat să spălăm faţa cu apă rece şi să o răsfăţăm cu o cantitate mică de cremă hidratantă de vară. Dacă nu aveţi cremă cu protecţie atunci a-ţi face bine să procuraţi una – pe timp de vară e un must (SPF mai mare de 15). Se aplică măcar o dată în zi, cu 20 minute înainte de a ieşi din casă. Deasemenea e bine să folosim un fond de ten, la fel, cu protecţie. Machiajul waterproof este recomandat vara, din cauza transpiraţiei rişti să ţi se scurgă tuşul.

  • Tenul uscat şi sensibil
Cel mai important este să consumi căt mai multă apă, acest lucru face ca piele să fie hidratată din interior. Pentru că ai un ten sensibil, rişti ca soarele să te ardă un pic mai grav decît pe ceilalţi. Deci, foloseşte o cremă cu factor de protecţie ceva mai mare. Atunci cînd mergi la piscină fă duş înainte şi după – clorul afectează pielea. Deaemenea foloseşte mască hrănitoare pentră păr.  Nu uita de pălării şi ochelari !
  • Tenul gras
După cum am menţionat, este cel mai problematic pe timp de vară. Dacă cel uscat are probleme iarna, cel gras – vara. Foloseşte ît mai puţin machiaj cu putinţă. Alege pudra în favoarea fondului de ten. Eşti predispusă la coţuri şi puncte negre, deci evită să-ţi atingi faţa cu mîinile murdare (spală-le cît de des posibil).
  • Tenul normal
Are nevoie de îngrijire tipică. Eşti noroasă by the way ! Nu uita de demacjiere, crema aplicată seara şi dimineaţa, machiajul waterproof, multe pahare de apă şi spary-ul împotriva ţinţarilor 😀
Dacă tot e vara, am face bine să profităm de fructele de sezon. Sunt la preţ mic şi le putem cumpăra de oriunde. Poţi încerca şi o cură cu pepene roşu dacă tot e din belşug..
I believe in pink. I believe that laughing is the best calorie burner. I believe in kissing – kissing a lot. I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day. 
And i believe in miracles ! 
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Feel the beauty!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s