Berlin.

Berlin.
Cit de mult am vorbit despre calatoria mea in Berlin, miile de planuri pe care le-am facut toate s-au ridicat la asteptarile mele. Si nu o zic pur si simplu. Tot ce-ti poti dori in Chisinau, aici este, incepind cu diferitele tipuri de cafenele si terminind cu chestii care fac spiritul de oras sa devina magic.

In ciuda faptului ca e deja 23:40, o sa descriu cu detalii toate aceste 5 zile petrecute aici.

Chestia care imi parea cea mai aiurea, era acele 30 de ore care avea sa le merg cu autobusul. Adica, singura alaturi doar de persoane necunoscute timp de 30 de ore, nu prea imi suridea ideea. Am decis sa-mi scot vreo citeva episoade din Sex and the City si sa pornesc cu o atitudine pozitiva. Faza e ca nu a fost chiar atit de grav pe cit imi imaginam. Am dat de persoane de tot felul. Am stat alaturi de o doamna (destul de tinara) care mi-a povestit toate aventurile din viata ei. Initial era destul de interesant, dupa care ma abtineam pe cit puteam ca sa nu casc 😀 Ma simteam de parca toata lumea incerca sa aiba grija de mine, mi se propunea constant cafea si ma intrebau daca sa nu-mi ofere o plapuma ca sa nu-mi fie frig. Era nice ))
O persoana care m-a amuzat, era un barabt (in jur de vreo 30 de ani) impletit spicusor, care la fiecare popas facea yoga.. Adica really.. 😀

Deci, intr-un final am ajuns. Ploua, era o vreme cam shitty (dupa cum obisnuim eu cu Lucky sa-i zicem) si chiar speram din tot sufletul sa nu fie asa toata saptamina cit o sa stau acolo.
Aveam fluturasi.. serios (nu de cei care apar la un firs date) da de cei care apar cind esti mega emotionata.
Am fost intimpinata de toata familia lui Lucky, si a fost destul de nice sentimentul, pentru ca a fost o primire foarte calda. Eram foarte emotionata sa o imbratisez pe prietena mea dupa 2 luni lipsite de conversatii face-to-face.
In ciuda faptului ca ploua, incercam sa observ tot ce ma inconjoara (ma rog.. n-am reusit sa vad destul de multe). Era deja trecut de 10 seara cind am intrat in casa, am luat cina toti impreuna dupa care am palavragit vreo 3 ore cu Lucky (chiar daca eram mega obosita) duceam dorul la conversatiile noatre lungi si crizele noatre de ris. Intr-un final nici nu am realizat cum am adormit.

Urmatoarea zi era duminica, ne-am trezit in voie, am luat micul dejun si eram gata sa exploram Berlinul. De ce ai nevoie ?? De cel mai bun prieten, o camera de fotografiat si buna dispozitie. Le aveam pe toate 3.
Chiar daca vremea continua sa fie la fel de shitty, nu ne-a impiedicat sa nu iesim din casa.

Am mers cu metroul si era magica senzatia de a vedea ait de multa lumea indiferent de vremea de afara. Chestia era ca toata parca se grabea undeva si nu avea timp nici sa ridice ochii. Pe cind in Chisinau esti analizat din cap pina-n picioare de fiecare, aici ii poti si dansa in fata pentru ca n-are treaba cu ce faci. O persoana minca, una citea, alta vorbea la telefon, unul isi facea tigara..

Am vizitat Pergamon-ul. Ce pot spune ?? Un OMG.
Faimosul Pergamon, noi deja experte in vizitarea muzeelor 😀

Chiar daca nu ajunsesem prea tirziu, era un rind extrem de mare.  Si te punea sa te gindesti, adica daca toata lumea aceasta e dispusa sa stea in jur de 40 de minute in rind pentru a intra in muzeu, atunci la sigur merita de vazut.
Nu m-am inselat citusi de putin.
Era maaare, enorm mai bine zis. Cel mai impresionant era altarul Pergamonului, care era plasat exact in prima cameruta cum intrai.

Erau foare multi turisti, pentru ca se auzeau conversatii in diverse limbi. Sincer,am ramas foarte multumita !

 

Ziua nr. 2 am dedicato totalmente Shopping-ului.. Evident. Aveam nevoie de o perosana alaturi care sa nu iubesca sa faca cumparaturi, pentru a ne scoate din transa in care ne aflam.. Doua persoane shopoholice.
Diverse branduri, tot felul de chestii de la care nu-ti puteai lua ochii.
Erau extrem de multe lucruri extrem de frumoase la preturi accesibile.
Dupa o zi „grea” am savurat un frappuchino cu capsuni de la Starbucks. Nu degeaba se face atita vilva cu Starbucks`ul, era cu adevarat genial. Racoritor si foarte bun.

Urmatoarele zile vremea s-a dovedit a fi de partea noastra, devenisem deja obsedate de google – vreme Berlin 😀

Nu putem ignora si vizita la Zoo – fiind una dinte cele mai mari din Europa, pot afirma acest lucru simtit pe propria piele. Timp de 4 ore jumatate am reusit sa vedem aproximativ 90 % din toata Gradina Zoologica + Acvariul. Am si filmat diverse chestii + comentarii de-ale noastre amuzante.
Eram extrem de obosite si tot ce ne doream era ceva de mincare. 😀 Lucru foarte putin evident.

Dupa ce ne-am potolit foamea cu cite 7 bucati de sushi fiecare + cola zero eram gata sa o luam de la inceput 😀

Aici in Berlin sunt o multimea de chestii delicioase, nu stiu cum poti sa le rezisti. Adica de-ar fi sa traiesc aici, riscul de a deveni obeza ar creste cu 70 la suta 😀

Am mincat cel mai delicios sandwich ever (SubWay), inghetata de citeva feluri, Donuts (care mi s-au paru geniali), whopper de la Burger King si traditionalul cirnatel german – ce n-as da sa avem toate aceste lucruri la noi in Chisinau.
Faimoasa bere germana inca nu am incercat-o 😀


Azi am vizitat Portile Branderburg-ului, Parlamentul Germaniei, ramasite din zidul care impartea Germania in doua, Check point Charlie si multe alte chestii.

Am mers pe strada cu cele mai faimoase branduri si am admirat rochia de la Gucci de 1270 euro 😀

Toate aceste lucruri nu aveau sa fie la fel de geniale daca nu le faceam impreuna cu Tronci` (cum obisnuim noi sa-i zicem). Am comentat cele mai absurde chestii, am dansat „All the single ladies” de Beyonce in mijlocul Berlinului, am ris pina ne-au durut obrajii, ne-am vopsit ungiile de 2 ori pe zi (cum spune Ghena), am stat pina la 1 sa vorbim chiar daca am petrecut toata ziua impreuna..

Mai am inca 3 zile si ne pornim acasa. Partea buna e ca ne ducem impreuna si nu o sa mai trebuiasca sa mai facem conversatii patetice online. Pe 12 o sa fiu deja in Chisinau.
I miss you guys ❤

I love Berlin.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Travel the world!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s