Tot ce ar trebui să ştii despre epilare !

Astăzi am realizat că atunci cînd o fată citeşte în parc (sau într-un loc public) e foarte probabil ca să fie agăţată, fără ca nici măcar să aibă vreo intenţie de flirt 😀
Pentru că ziua bună se prezice de dimineaţă, astăzi – ultima zi de martie, a fost una destul de bună. Buna dispoziţie şi crizele mai mici (sau mai puţin mici) de rîs nu au ezitat să se manifeste 😀

(Am început să scriu pe 31 martie, dar l-am postat pe 2 aprilie)

Să trecem la topicul nostru: este vorba despre groaznica procedură numită epilare. Faptul că doare, şi că de fiecare dată cînd trebuie să o facem ne plîngem de milă, e lucru deja ştiut. Dar totuşi primăvara a venit, şi trebuie să fim pregătite întru totul. În prezent s-au inventat diverse epilatoare mai puţin dureroase dar mai eficiente. Deci, nu e chiar atît de teribil cum pare ))

Cele mai des folosite metode sunt lama de ras şi aparatul de epilat.
Cel mai bine este sa alegem metoda cea mai de lunga durată, adică epilatorul, este mai dureroasă dar efectele sunt mai bune. Doar atunci cînd ne grăbim ar trebui să recurgem la lama de ras.

Metode:

  • Epilare permanentă

Este o metoda destul de dureroasă, dar merită. Constă în utilizarea unui aparat cu lumina intensă pulsată. Efectul durează de la 2-3 luni la 1 an. Totuşi preţul este destul de măricel.

  • Cu epilatorul

Uff, dureroooos. Înainte de a folosi epilatorul, este bine să faci o baie, dar să nu-ţi dai corpul cu crema (nici înainte, nici dupa 2-3 ore), pentru că vor aparea nedoritele bubiţe de după epilare. Dezinfectează aparatul înainte de utilizare cu o vată înmuiată în spirt. De preferat să te epilezi seara înaite de culcare, pentru ca pielea pînă dimineaţă să-şi revină.

  • Cu ceară

Această metodă nu prea o folosesc pentru că necesită cumpărarea foiţelor, şi plus, e mai simplu cu epilatorul, dar efectul este acelaşi. Dacă nu ai aparat de epilat, atunci cea mai bună soluţie sunt benzile de ceară rece (de la Veet). Efectul durează pînă la 4 săptămîni. Încălzeşte fîşia de ceară în mîini cîteva secunde, lipeşte. înlătură. Sună simplu ))

  • Lama de ras

Atunci cînd folosim lama de ras înlăturăm firul de păr doar de la suprafaţă, şi peste 2 zile acesta nu ezită să reapară. De preferat să utilizăm lama în situaţii limită, atunci cîn ne grubim şi nu avem altă soluţie. Totuşi această metodă este cea mai rapidă, simplă si deloc dureroasă.

  • Crema epilatoare

La fel o metodă simplă, dar cu efecte mai îndelungate (pînă la o săptămînă) ca lama de ras. Deloc dureros şi lasă o piele mătăsoasă. Totul durează 5 minute. Se recomandă persoanelor cu piele sensibilă.


Există şi benzi de ceară pentru faţă (tot de la Veet), pentru că sunt unele fete care au un pic de mustăti (este foarte inestetic) şi trebuie neapărat înlăturate. Înainte de a face asta, informează-te bine şi apeleză la ajutorul unei persoane mai experimentate.

Pentru a diminua durerile folosete gheaţă înainte de a utiliza ceara sau epilatorul. Are rolul de anesteziant.

Firele de păr crescute sub piele sunt inestetice şi enervante.  Ele apar din motiv că folosim epilatorul. Odată ce înlăturăm firl de păr din rădăcină, el se face mai subţire şi nu reuşeşte să străbată de sub piele. Unele recurg la folosirea unui ac steril, dar o altă metodă este gomajul făcut odată în săptămînă, sau foloseşte un gel de duş exfoliant.

Nu degeaba se zice cu frumuseţea necesită jertfă 🙂

Smile like you’ve never been hurt, because every moment you spend mad or upset is a moment of happiness you’ll never get back.


Reclame

2 comentarii

Din categoria Feel the beauty!

2 răspunsuri la „Tot ce ar trebui să ştii despre epilare !

  1. Mă bucur ca ţi-au fost de folos sfaturile mele..

  2. Bianca

    Foarte util post, multumesc mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s