Idei si sfaturi despre frumuseţe înca din antichitate

Nu o sa ne vină să credem, dar femeile înca de mii de ani în urmă îşi făceau foarte multe griji de felul cum aratau, doreau bijuterii, învăţau cum să se comporte în societate. Autorii latini scriau diverse cărţi despre felul cum o femeie ar trebui să se ingrijească, ce ar trebui să poarte în dependenţă de defectele ei. Cel mai important: înca din antichitate cel mai mult era apreciata simplitatea !!

Frmuseţea, era considerată în ansamblu, formată din doua ipostaze: una specific feminină – care consta în graţie, şi alta specific masculină – care constă în demnitate.

Citiţi ce spun înţelepţii antichităţii:

  • Strălucirea frumuseţii fizice:  se poate obţine şi păstra prin igiena personală şi ezerciţii fizice. E necesară, totodată, o anume eleganţă vestimentară, nu prea căutată, dar atît cît să evite neglijenţa respingătoare. Ca şi în multe altele, justa măsură e mai bună ca orice.
    În mers trebuie să ne ferim de pasul prea încet, dar şi de mersul prea grăbit (care provoacă gîfîieli, ne schimbă la faţă şi ne strîmbă chipul).
    Pentru că felul de a vorbi are o mare însemnătate în comportamentul cuiva, conversaţia trebuie să fie clamă, plăcută şi să nu acapareze toată discuţia.
  • Orice intervenţie decorativă, cosmetică sau vestimentară să fie în armonie cu datul natural, să sporească ce e frumos, să estompeze imperfecţiunile, nu să urîţească prin exesul de prost gust.
  • Îmbracăminte – poeţii latini nu erau de acord cu „nebunia” femeilor de a cheltui o avere pe hainele costisitoare. Ei spuneau că blondele trebuie să poarte culoarea neagră, fetele cu ochi mari – albul.
  • Cosmetice – se zicea că femeile trebuiau să se machieye discret, şi cel mai important să nu lase ca iubitul să le vadă în timp ce se machiază.

Întradevaăr, lucruri esenţiale şi foarte utile ! Şi eu cred că ar fi bine să şinem şi noi cont de ele. Ideea principală este că nu trebuie să fii împodobită cu haine şi bijuterii scumpe pentru a fi frumoasă. Simplitatea era apreciată înca din antichitate!

The greatest pleasure in the world is doing something that others say you can`t do.
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Feel the beauty!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s