Piele sensibila si iritata !

Cînd vine vorba de îngrijirea feţei, încercăm sa ne comportăm cu blîndeţe şi răbdare. Puţine fete care se pot declara „norocoasele” de a avea un tip de piele perfect, unele avînd de furcă cu coşurile, altele cu pielea uscată iar unele cu iritaţiile.
Pentru că deseori am şi eu probleme cu înroşirea feţei şi iritarea acesteia la mulţi factori externi sau produse cosmetice am decis să scriu despre acest subiect, despre îngrijirea acesteia.
De obicei, iritaţiile apar in perioada friguroasa a anului sau excesiv de călduroasă !
Şi, cum înca ne aflăm abia la început de primăvară – pielea noastră mai are un pic de suferit.
Anumite statistici spun că aproape jumătate din populaţie suferă de o piele sensibilă. Probabil şi din cauza schimbărilor care se produc în atmosferă, poluării şi multe alte motive.
După ce criterii putem declara că avem o piele sensibilă ??
  • Pe timp de frig sau căldură simţim disconfort şi uneori apar pete roşii  (iritaţii) pe faţă.
  • La folosirea anumitor cosmetice apare ca un fel de alergie (acest tip de piele îl mai putem numi intolerabil). Simtome precum întepături, mîncarime.
  • Pielea sensibilă este deobicei întilnită la persoanele cu pielea uscată. Pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură 😀
Dacă vă regasiţi în aceste afirmaţii, atunci puteţi spune că aveţi un tip de piele sensibil, care trebuie îngrijit cu delicateţe.
Deci, o să explic mai întii din ce motiv pielea noastră face mofturi. Primul, şi cel mai important argument ar fi lipsa de lipide, care conferă protecţie şi confort pielii.
Ar fi bine să începi să consumi mai multe lipide – SANĂTOASE (cum ar fi nuci, alune, seminţe, ulei de măsline).
Pielea sensibilă, după cum am mai zis, are nevoie de foarte multă îngrijire. Dînd diverse alergii la anumite cosmetice, trebuie de ales foarte atent ce punem pe faţă. Produse cu cît mai puţine ingrediente.
IMPORTANT: Fii foarte atentă la data de producţie, cosmeticele expirate pot crea foarte mari probleme pentru tenul tău !!
1. Foloseşte o cremă specială şi aplic-o cu delicateţte dimineaţa şi/sau seara.
2. Demachiantul, e recomandabil sa fie lăptişor, trebuie aplicat tamponănd uşor.
3. Schimbă faţa de pernă la fiecare 5 zile, şi dormi cu părul prins.

4. Nici într-un caz nu se spală faţa cu săpun !!

La unele persoane (mă număr printre ele din păcate) şi apa de la robinet provoaca înroşire pe cîteva minute. Deci, nu freca faţa cînd o speli, comportă-te delicat 🙂
Am citit multe despre apa termală, cică ajută la calmarea iritaţiilor, n-am încercat-o , dar am degînd să văd dacă ajută.

Ca o concluzie, de evitat sauna, scrabul pentru faţă (se permite o dată pe lună), condimentele, băile fierbinţi, bauturile alcoolizate.
They say a person needs just three things to be truly happy in this world: someone to love, something to do, and something to hope for.
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Feel the beauty!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s