Femeia din antichitate pina in zilele noastre


De citeva zile am inceput sa pregatesc un proiect la istorie – „Femeia in antichitate”, documentindu`ma in acest domeniu am aflat lucruri impresionante. Cum ca femeia era considerata la minte ca un copil, niciodata nu ii era luata in considerare opinia, sigurul rol pe care`l avea era sa se supuna mai intii tatalui, dupa care trecea in grija sotului. Unica menire pe care o avea pe pamint era sa nasca copii, cit mai multi copii si sa ingrijeasca de gospodarie. Si chiar am decis sa postez despre aceste lucruri, pentru ca merita sa cunoastem conditia femeii si rolul acesteia in timpuri stravechi.
Femeia era asemenea unui obiect, care era schimbat din mina tatalui in mina sotului, care aceasta il cunostea abia la casatorie, pentru ca pina atunci nu avea voie sa iasa din casa. Cel mai inspaimintator este ca sotul avea dreptul la viata si la moarte asupra femeii, adica putea sa o bata sau chiar sa o ucida fara ca nici o lege sa il opreasca.  In unele regiuni chiar se ucideau copiii care se nasteau fetite, pentru ca barbatul dorea un mostenitor, si nu`i pasa ca si fetita era singe din singele lui.Niciodata nu am inteles de ce a existat aceasta diferentiere intre barbat si femeie, faptul ca femeile sunt mai slabe si nu dau dovada de atita putere ca barbatii, trebuia sa fie ca un impuls pentru acestia, pentru a le proteja si ingriji, nu pentru a le maltrata si folosi. Totusi n`au existat date exacte udne sa se spuna ca femeile din acele vremuri erau nemultumite de pozitia sa, probabil pentru ca nu vedeau o alta cale, sau pur si simplu li se parea normal. Tin sa mentionez ca biserica le insufla acestora ca ele trebuie sa se supuna barbatilor si sa fie mereu ascultatoare. Se casatoreau la o virsta foarte frageda 14-15 ani, nu trebuiau sa stie multe lucruri si nici sa puna prea multe intrebari. Intr`un sigur cuvint, erau asmenea sclavilor.
Cu trecerea anilor, barbatii au realizat ca parerea femeilor conteaza, ca femeile sunt si ele persoane care gindesc si sunt apte sa faca ceva pe acest pamint. Chiar daca inegalitatea intre sexe inca mai predomina, nu este atit de accentuata ca in secolele trecute, si speram ca cu trecerea timpului discriminarea intre sexe va disparea complet. Chiar si in zilele noastre, la aceleasi slujbe, barbatii sunt platiti mai mult decit femeile, indepinind aceeasi functie.
Totusi, in sec. XXI, femeile au un serviciu bine platit, nu mai sunt nevoite sa indeplineasca singure toata treaba gospodariei, divortul este acceptat de societate, si stiu sa se faca respectate si apreciate asa cum merita.
Pentru ca toti suntem oameni, toti trebuie sa fim egali in fata legii, si mai mult, faptul ca suntem femei – e un motiv pentru a fi protejate, iubite si respectate mereu !

,, Dumnezeu nu a facut-o pe femeie din cap , pentru ca ea sa nu devina mandra ; nici din ochi , pentru ca ea sa nu pofteasca ; nici din ureche , pentru ca ea sa nu fie curioasa ; nici din inima ca sa nu fie geloasa ; nici din mana ca sa nu fie lacoma ; nici din picior ca sa nu fie bagacioasa ; ci din coasta , care a fost totdeauna acoperita .”

 

Reclame

2 comentarii

Din categoria Old posts

2 răspunsuri la „Femeia din antichitate pina in zilele noastre

  1. oh darling, u make me proud. ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s