Combaterea stresului !

Stresul e o problema pentru fiecare dintre noi.. Cind suntem stresati devenim nervosi, mincam pe necontrolate si nimic nu ne convine..

Pot spune ca ma confrunt cu stresul in perioada asta: teze, scoala chestii de genu, fac din perioada dinainte de Craciun sa devina stresanta.. Hmm.. Nici nu resusesc sa simt spiritul sarbatorilor !!

Deci, e timpul sa luam masuri 😉

Nu va sfatui sa apelati la medicamente miraculoase, pentru ca nu fac mare lucru. Cela mai bine e calea naturala !!

Inca din antichitate sunt cunoscute puterile mentei care are efect linistitor asupra organismului nostru: durerea de cap dispare, senzatia de stres dispare treptat pina devenim complet linistiti.

Trandafirul nu degeaba este numit regina a florilor, caci parfumul lui stimuleaza functionarea sistemului cardio-vascular si protejeaza organismul impotriva microorganismelor patogene.

Citricele sint si ele de ajutor. Mirosul de lamiie scade sensibilitatea la stres, iar un ceai cald (chiar fierbinte), fara zahar, in care s-a adaugat lamiie, creste capacitatea noastra de munca. Cind avem dureri de cap este bine sa inspiram parfumul pe care-l degaja coaja de lamiie, aplicind, in acelasi timp, bucatele de coaja de lamiie pe timple. Durerea de cap scade treptat, pina dispare cu totul.

Multi sar peste minacre cind sunt stresati, nu e chiar atit de rau pina nu exageram.  Ajutorul cel mai bun il da hrana cu multe calorii, care abate atentia organismului, obligindu`l sa o digere. Putini stiu insa ca inainte de a minca ceva, e bine sa mirosi minacrea, astfel te saturi doar mirosind si maninci mai putin 😉

Tot pentru a ne relaxa putem opta pentru o baie cu sare de mare si eliuri aromatizante. Un masaj la timple ne va face sa ne simtim ca in rai.

Mai puteti citi o carte, te face sa te gindesti la altceva si plus la toate iti mai hranesti sufletelul cu ceva hrana spirituala.. 🙂

Sper ca sfaturile mele au fost de folos si incercati sa tineti cont de ele..

Dream as you will live forever, live as you will die today
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Let's get healthy!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s